Beograd, 28. mart 2012. godine
SAOPŠTENJE ZA JAVNOST: Međunarodno priznanje za prvi premium eko deterdžent na Balkanu:

Moskovski Međunarodni sajam inovacija: “Arhimed” za “Deus” i Beohemiju!


Poslovni sistem Beohemija i deteržent „Deus“ laureati su priznanja „Arhimed“  - velike zlatne medalje „za prvi premijum eko deterdžent proizveden na prostoru Balkana”, koje dodeljuje stručni žiri moskovskog Međunarodnog sajma inovacija, pronalazaštva i novih tehnologija.

 „Ponosni smo što je prvi domaći premium deterdžent Deus, koji je u potpunosti delo domaćih stručnjaka, dobitnik ovako prestižnog priznanja u kategoriji „zaštita životne sredine i životnog okruženja“! Razvoju Deusa posvetili smo više od 3 godine intenzivnog istraživanja i u njega smo investirali 7 miliona evra. Deus je biorazgradiv, ekološki prihvatljiv proizvod koji je rezultat sinergije vrhunske japansko-holandske tehnologije, visoko kvalitetnih sirovina nemačkog BASF-a, znanja i iskustva najboljih domaćih stručnjaka – što je preopoznao i međunarodni žiri „Arhimeda“. istakao je Slavenko Sekulić, izvršni direktor „Beohemije“.

Petnaesti moskovski Međunarodni sajam Inovacija, pronalazaštva i novih tehnologija „Arhimed“ okupio je preko 450 predstavnika iz 42 regiona Rusije i 37 predstavnika iz čitavog sveta. Tokom trodnevnog salona učestvovalo je preko 1700 izlagača i predstavljeno je preko 1070 pronalazaka iz najrazličitijih oblasti. Sajam je održan uz podršku Ministarstva prosvete i nauke Ruske Federacije.

Deus je deteržent koji je razvijen u saradnji Beohemije i najvece svetskog hemijskog giganta, nemačkog BASF-a. Sadrži 20 brižljivo odabranih vrhunskih sirovina i on je rezultat sinergije najbolje japanske Hosokawa Shugi tehnologije, visoko kvalitetnih sirovina i znanja i iskustva najboljih domaćih i nemackih stručnjaka. Ovaj proizvod predstavlja korak dalje i za srpsko tržište kućne hemije, jer je reč o prvom domaćem premium deterdžentu, proizvedenom u Srbiji. Kada je reč o onome što najviše zanima potrošače, analize Instituta za opštu i fizičku hemiju pokazale su da Deus sadrži komponente za odlične efekte pranja i zaštitu bojenih tkanina na svim temperaturama, kao i komponente aktivnog kiseonika za čišćenje i sanitizaciju rublja već na nižim temperaturama pranja, što znači da se garantuje uklanjanje 99% mikroorganizama!