Beograd, 20. decembar 2011. godine
SAOPŠTENJE ZA JAVNOST: Dobitnik priznanja Kapetan Miša Anastasijević!

Beohemiji priznanje za primenu novih tehnologija u proizvodnji!


Poslovni sistem Beohemija laureat je priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“ u kategoriji „Za primenu novih tehnologija u proizvodnji u 2011. godini“ koje dodeljuje Fakultet tehničkih nauka Novi Sad, uz podršku privrednih komora Srbije u okviru projekta „Put na vrhu“. Priznanje je Slavenku Sekuliću, izvršnom direktoru i direktoru fabrike Beohemija u Zrenjaninu uručio pesnik i kniževnik Pero Zubac. 
„Veliko nam je zadovoljstvo što smo dobitnici ovog priznanja jer fabrika u Zrenjaninu primenjuje modernu japansko-holandsku Hosokawa Shugi tehnologiju, sve je potpuno automatizovano i u nju je uloženo preko 10 miliona evra samo u 2010. Poslednji naš projekat na koji smo ponosnije prvi domaći premium deterdžent Deus kome je posvećeno više od 3 godine intezivnog istraživanja i u koji je uložena investicija od 7 miliona evra. Deus je rezultat sinergije vrhunske tehnologije, visoko kvalitetnih sirovina nemačkog BASF-a, znanja i iskustva najboljih domaćih stručnjaka.”, istakao je Slavenko Sekulić, izvršni direktor i direktor fabrike Beohemija u Zrenjaninu.
Predsednik Opštine Novi Bečej Milivoj Vrebalov, predsednik RPK Zrenjanin Milan Radovanović i pesnik Pero Zubac i novinar Nikola Božović uručili su priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“. Povelja i Zlatnik sa likom Kapetana Miše Anastasijevića umetničko su delo akademskog vajara Ljubiše Mačića.

Projekat „Put na vrhu“ nastao je pre jedanaest godina u cilju afirmisanja privrede Srbije. Stručnu pomoć u njegovoj realizaciji daju Privredna komore Srbije i Privredna komora Vojvodine, kao i Privredna komore Beograda, Regionalna privredna komora Novog Sada i ostale regionalne privredne komore. Za „stručno područje Privredne komore Zrenjanin“ dodeljeno je 24 priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“, a svi laureati ujedno postaju kandidati za ovo priznanje - 20 najboljih na nivou Srbije.