Zrenjanin, 11. oktobar 2011. godine
SAOPŠTENJE ZA MEDIJE: Beohemija donirala 205 novih naslova i organizovala:Druženje sa književnikom Srđanom Tešinom za učenike HPTŠ „Uroš Predić“

Pored donacije 205 novih naslova u akciji „Poklonimo zajedno“, kompanija Beohemija i izdavačka kuća Stubovi kulture organizovali su druženje sa književnikom Srđanom V. Tešinom, autorom jedne od 410 knjiga kojima će biti obogaćen bibliotekarni fond škole u medijateci HTPŠ „Uroš Predić“. Svečano uručenje donacije školi svojim prisustvom podržali su i direktor škole Jugoslav Bogdanović, kao i direktorka prodaje Stubova kulture Nevena Ristović, direktorka Projektno razvojnog sektora Beohemije Planinka Danilović.
Beohemija je odabrala biblioteku HTPŠ „Uroš Predić“ za donaciju 410 novih knjiga, a među njima su i najnoviji naslovi ove izdavačke kuće, od Dostojevskog do Svetlane Velmar-Janković, Davida Albaharija, Radoslava Petkovića, koji se svrstavaju u dela koja su obeležila noviju srpsku književnost i kulturu.
„Da bismo mogli da računamo na bolju i perspektivnu budućnost, presudno je da ulažemo u obrazovanje novih naraštaja i da im pružimo šansu koju smo i mi imali. Ova donacija je još jedna u nizu akcija kojom Beohemija podržava lokalnu zajednicu i grad Zrenjanin“, naglasila je Planinka Danilović,  direktorka razvoja Beohemije Inhem.
 „Danas  kada su sve manja ulaganja institucija i države, i sve manji fondovi za nabavku knjiga, uspeli smo da u saradnji sa Beohemijom obogatimo biblioteku srednje hemijske škole ’Uroš Predić’ u Zrenjaninu. Povezujući tako odlične pisce sa odličnim čitaocima i ulažući u prave vrednosti, ova akcija ima još veći značaj.“, izjavila je direktorka prodaje Stubova kulture Nevena Ristović.
Ovom prilikom iskazujem ogromnu zahvalnost na zaista vrednoj donaciji knjiga u okviru projekta ’Poklonimo zajedno’, kao i svim učesnicima događaja od 11. oktobra 2011. godine koji će pratiti uručenje donacije u našoj školi. Inspirisan motivima i tradicijom akcije ’’Poklonimo zajedno’’ a svestan vrednosti na kojima kao škola istrajavamo – zaista delim uverenje da smo na istom poslu.“, rekao je Jugoslav Bogdanović, direktor škole.
Tokom druženja sa piscem učenici srednje škole „Uroš Predić“ imali su priliku da „iz prve ruke“ saznaju kako književnici nalaze inspiraciju i kako izgleda proces nastajanja jednog književnog dela. „Knjige treba poklanjati u istoj meri u kojoj ih treba i kupovati, ali, pre svega, knjige treba čitati i to sa uživanjem. Zrenjanin je rasadnik dobrih pisaca i verujem da će ova donacija dobrih, vrednih, atraktivnih i ekskluzivnih knjiga u nekome od đaka škole "Uroš Predić" pobuditi želju da se oproba u stvaranju lepe književnosti.“, izjavio je pisac Srđan V. Tešin.
Beohemija se sa zadovoljstvom pridružila akciji Stubova kulture „Poklonimo zajedno“ u godini koju je Vlada Srbije označila kao „Godinu knjige i jezika “  sa željom da doprinese obnovi i unapređenju bibliotekarskih fondova srednjih škola u Srbiji kvalitetnim knjigama.  Ovo je jedna u nizu donacija kojima kompanije Beohemija podržava lokalnu zajednicu i grad Zrenjanin. Do sada, u ovom gradu Beohemija je podržala i pomogla OŠ “9. Maj”, Gerontološki centar, aktivnosti FK Radnički, ženskog košarkaškog kluba Proleter, Društvo penzionera, Dečiju sekciju OFK Petrovaradin i srednju elektro tehničku školu „Nikola Tesla“ i mnoge druge.