Zrenjanin, 30. jun 2011. godine
Beohemija donirala svoje proizvode centru za stare u Zrenjaninu
1,8 tona i 1700 litara Beohemijinih proizvoda Gerontološkom centru

Beohemija, domaći proizvođač praškaste i kućne hemije i kozmetike iz Zrenjanina, donirala je Gerontološkom centru u ovom gradu higijenska sredstva – 1,8 tona praškastog i 1700 litara tečnog programa. Donacija je obuhvatila deterdžente i omekšivače za veš, tečnosti za pranje posuđa, abrazivna sredstava, sredstva za čišćenje staklenih površina, sredstva za čišćenje i održavanje sanitarija, sredstva za čišćenje tepiha i mebla, kao i sredstva za čišćenje podnih površina i wc sanitarija.

„Velika nam je čast što je Beohemija, kao zrenjaniska kompanija, u mogućnosti da pomogne  ovaj specijalizovani centar za stare. Jedan od prioriteta naseg poslovanja je doprinos što kvalitetnijem životu ljudi u okviru zajednice u kojoj posluje. Kao kompanija, bili smo u prilici da pomognemo u vidu sredstava koje proizvodimo, sto smo sa zadovoljstvom uradili. Poslovni sistem Beohemija će nastaviti i u budućnosti da pomaže i podržava institucije u Zrenjaninu.“, rekla je gđa Sanja Rajković Jovanović, PR menadžer poslovnog sistema Beohemija.

Direktorka Gerontološkog centra gđa Zorica Vučković tom prilikom je izjavila: „Želela bih da izrazim zahvalnost kompaniji Beohemija u ime svih korisnika centra, kao i zaposlenih, što su pokazali razumevanje za potrebe jedne ovakve institucije. Ova pomoć, i više nego dobrodošla, biće iskorišćena u prave svrhe i poboljšaće funkcionisanje Gerontološkog centra.“

Gerontološki centar Zrenjanina je ustanova socijalne zaštite, osnovana pre više od sto godina, koja korisnicima pruža usluge stanovanja, ishrane, nege, zdravstvene zaštite, kulturno - zabavne, rekreativne i radno-okupacione aktivnosti, kao i usluge socijalnog rada. Rad sa korisnicima obavljaju stručno kvalifikovani radnici. Gerontološki centar u Zrenjaninu sastoji se od pet stambenih objekata podeljenih u dve stambene jedinice, a ukupna površina svih objekata je oko 7.000 kvadratnih metara. U Gerontološkom centru boravi 300 korisnika, dok pomoć u kući i nezi koristi 250 korisnika centra.

Ovo je jedna u nizu donacija kojima kompanija Beohemija podržava lokalnu zajednicu i grad Zrenjanin. Do sada, u ovom gradu Beohemija je podržala i pomogla aktivnosti Osnovne i srednje škole „9. maj“, FK Radnički, ženskog košarkaškog kluba Proleter, Društvo penzionera, Dečiju sekciju OFK Petrovaradin, Srednju elektro tehničku školu „Nikola Tesla“ i mnoge druge.
Poslovni sistem Beohemija domaći je proizvođač praškaste i kućne hemije i kozmetike. Tokom dvadesetogodišnjeg poslovanja, Beohemija proizvodi neke od najomiljenih proizvoda u Srbiji – Duel, Spin, Dahlia i Becolino. Samo u 2010. godini, Beohemija je uložila 10 miliona evra u razvoj kompanije, ostvarila rast prihoda od prodaje za preko 25% na domaćem tržištu i porast izvoza za 60%. Do danas, u poslovni sistem Beohemija uloženo je oko 54 miliona evra. Beohemija svoje proizvode izvozi na sedam tržišta - u Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Makedoniju, Hrvatsku, Sloveniju, Albaniju i Bugarsku. Danas, poslovni sistem Beohemija zapošljava 809 ljudi.